چگونه صدای وزوز گوش را درمان کنیم؟

چگونه صدای وزوز گوش را درمان کنیم؟

زندگی سالم نیاز به آرامش و سلامت تمام اعضای بدن را دارد. سلامت اعضای بدن بسیار حائز اهمیت می باشد. دو گوش باید باهم همنوا و یکنواخت بشنوند و با یکدیگر تامل داشته باشند اگر یک گوش دچار اشکال شود و گوش دیگر سالم باشد اولین علامت این است که اختلال در تن های صدا ایجاد می شود. این اختلال در تن های صدا به صورت ساده در بیشتر اوقات بیمار به صورت وزوز احساس می کند. اگر چنین احساسی در شما به وجود آمد فکر نکنید کار ساده ای است، سریع به پزشک مراجعه نمایید.

البته در افراد مسن ممکن است به علت کهولت سن باشد، همان طور که همه ی اعضا دچار کهولت می شوند عصب ها هم می توانند دچار کهولت شوند. ولی در افراد جوان خیلی از بیماران مراجعه می کنند که یکی از گوش های آن ها به خوبی صدا را نمی شوند، این می تواند مقدمه ای بیماری وزوز گوش باشد. معمولا اگر چنین اتفاقی افتاد به پزشک مراجعه نمایید. زیرا با یک ارزیابی ساده می توان به تشخیص این مشکل پرداخت.

وزوز گوش می تواند ناشی از اختلالات متابولیک باشد، وزوز گوش را ساده نگیرید و در صورتی که خودتان و یا اطرافیانتان به این عارضه مبتلا هستید بدون اتلاف وقت به پزشک مراجعه نمایید.

 چگونه صدای وزوز گوش را درمان کنیم؟


چگونه صدای وزوز گوش را درمان کنیم؟

شنیدن صدای زنگ در گوش وزوز نامیده می شود و بسیار شایع است. تقریباً 36 میلیون آمریکائی دچار این بیماری هستند. بلندی وزوز در فرکانس های بم تا زیر متغیر است. ممکن است دائمی یا متناوب در یک یا هردو گوش شنیده شود. شدت بیماری دربیش از یک پنجم مبتلایان به وزوز به گونه ای است که زندگی عادی آنها را دچار مشکل کرده است.

آیا این صدا توسط افراد دیگر شنیده می شود؟

معمولاً این طور نیست اما گاهی افراد دیگر قادر به شنیدن نوع خاصی از وزوز گوش هستند که وزوز بارز نام دارد. وزوز بارز ناشی از دیگر ناهنجاری ها در عروق خونی اطراف گوش یا اسپاسم عضلات درون گوش میانی است که باعث صدای تق تق می شود.

وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش یکی از عواملی است که می تواند موجب آزار و اذیت بسیاری از افراد شود. وزوز گوش از شایعترین عارضه هاست که با افزایش سن شدت بیشتری پیدا می کند و تقریبا از هر پنج نفر یک نفر به این عارضه مبتلا می باشد. لازم است بدانید که وزوز گوش خود به عنوان یک بیماری به شمار نمی آید بلکه نشان دهنده ی بیماری های عصبی و شنیداری همچون کم شنوایی در سنین سالخوردگی، آسیب گوش و اختلالات سیستم گردش خون می باشد.

شدت صدای وزوز گوش می تواند متفاوت باشد در برخی اوقات ممکن است صدا غیر واقعی آنقدر زیاد شود که با صدای واقعی اختلال ایجاد نمایید.

علل وزوز گوش

وزوز گوش می تواند علل مختلفی داشته باشد، که از مهمترین علل آن حالات عصبی و استرس است که این عوامل می تواند بر روی اعصاب و کارکرد های مستقیم تاثیر بگذارد. در صورتی که اختلالی در انتقال پیام عصبی از گوش به مغز وجود داشته باشد این عامل خود می تواند منجر به ایجاد وزوز گوش شود. از عواملی که می تواند منجر به بروز وزوز گوش شود عبارت است از:

  • کم شنوایی در دوران میانسالی
  • شنیدن صدای بلند
  • جرم گوش
  • اتواسکلروز
  • بیماری منییر
  • اختلالات مفصل گیجگاهی فکی
  • آسیب های سر و گردن
  • تومور عصب شنوایی و سر و گردن
  • بیماری فشار خون بالا
  • ناهنجاری های شریانی وریدی
  • جریان خون نامنظم

دلایل ایجاد وزوز گوش

صدای وزوز معمولاً ناشی از تخریب پایانه های ریز عصب شنوائی در گوش داخلی است. سلامت این پایانه های عصبی برای شنوائی اهمیت زیادی دارند و آسیب به آنها باعث کاهش شنوائی و وزوز گوش می شود.

 در افراد مسن تر، با افزایش سن آسیب عصب شنوائی به میزان زیاد به همراه وزوز گوش رخ می دهد. در سنین پائین تر معمولاً قرار گرفتن در معرض سرو صدای بلند باعث ایجاد وزوز و همچنین کاهش شنوائی می شود.

دلایل زیادی باعث وزوز غیر بارز گوش می شوند. این نوع وزوز فقط توسط فرد شنیده می شود و این نوع وزوز گوش بسیار شایع می باشد. گاهی به دلایل کم اهمیت مثل وجود توده کوچک جرم در مجرای گوش وزوز ایجاد می شود که دائمی نیست. وزوز همچنین می تواند نشانه سخت شدن استخوانچه های گوش میانی باشد. (اتو اسکلروز)

دلایل دیگری از جمله آلرژی، فشار خون بالا یا پایین، تومور، دیابت، مشکلات تیروئید‌، آسیب به سر یا گردن و انواع مختلف داروها مثل آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد التهاب، ضد افسردگی و آسپرین می توانند باعث ایجاد وزوز شوند. در صورت مصرف آسپرین و متعاقباً شنیدن صدای زنگ در گوش باید با متخصص گوش در مورد میزان دوز مصرفی مشورت کرد. درمان وزوز گوش در افراد مختلف کاملاً متفاوت است. مراجعه به پزشک برای تشخیص دلیل وزوز و تعین درمان مناسب اهمیت زیادی دارد.

علائم وزوز گوش

وزوز گوش در واقع شنیدن صدای آزاردهنده در گوش در صورتی که این صدا در بیرون وجود ندارد و بدون منبع می باشد. در واقع وزوز گوش شامل صداهای غیر مختلفی غیر واقعی می باشد که عبارت است از: صدای زنگ، وزوز، هیس و … می باشد.

دکتر علی محمد اصغری متخصص گوش و حلق و بینی با استفاده از روش های درمانی مجهز به درمان بیماری ها می پردازد . جهت مشاوره با متخصص گوش و حلق و بینی می توانید با شماره های 22374050 – 22375902 تماس حاصل فرمایید یا به آدرس اینستاگرام دکتر علی محمد اصغری مراجعه نمایید .

چگونه صدای وزوز را تحمل کنیم

تمرینات تمرکز و استراحت به کنترل ماهیچه ها و گردش خون در بدن کمک می کند. با انجام این تمرینات و افزایش آرامش شدت وزوز در بعضی بیماران کاهش  می یابد. روش دیگر پوشاندن یا ماسک کردن وزوز است. وزوز در محیط های کاملاً ساکت بیشتر آزار دهنده می باشد. یک صدای رقابتی با شدت ثابت و فرکانس بم مثل صدای تیک تیک ساعت یا خش خش رادیو ممکن است صدای وزوز را بپوشاند و باعث کاهش توجه به آن شود.

روش دیگر استفاده از سمعک است. در افرادی که افت شنوائی دارند هنگام استفاده از سمعک ممکن است صدای وزوز کاهش یابد گاهی بعد از استفاده از سمعک هم ممکن است بطور موقت صدا کم شود. تنظیم صدای سمعک در سطوح شدتی بالاتر از آستانه ضرورت ندارد. حتی ممکن است صدای وزوز را افزایش دهد. در هر صورت اگر استفاده از سمعک فقط به منظور رفع صدای وزوز باشد باید قبل از خرید تست شود.

استفاده از پوشاننده ها ی وزوز یا ماسکر به همراه سمعک روش دیگر کاهش وزوز است. این وسیله یک صدای رقابتی ایجاد می کند که مطبوع تر از صدای وزوز است و توجه به آن را کاهش می دهد. در بعضی افراد چندین ساعت بعد از استفاده از پوشاننده وزوز صدای سر کاهش می یابد اما در تمام افراد این طور نیست. معاینات و ارزیابی کلی توسط پزشک متخصص قبل از هرگونه اقدام برای درمان وزوز گوش یا سر، اهمیت زیادی دارد. قسمت اصلی درمان منوط به آگاهی از نوع و علت وزوز می باشد.

درمان وزوز گوش

در بیشتر افراد درمان خاصی برای صدای سر و گوش وجود ندارد. اگر پزشک دلیل خاصی برای صدای گوش بیابد ممکن است بتواند صدای گوش را برطرف کند. اما تعیین دلیل صدای گوش نیازمند آزمایشهای گسترده از جمله رادیوگرافی و تست تعادل می باشد. در هرصورت بیشتر دلایل قابل تشخیص نمی با شند. گاهی ممکن است مصرف داروئی به بر طرف شدن صدا کمک کند. داروهای متعددی بدین منظور استفاده می شوند اما چندین دارو ممکن است امتحان شود تا تاثیر آن در درمان بیماری مشاهده شود.

رعایت موارد زیر به رفع صدای گوش کمک می کند:

  • جلوگیری از قرار گرفتن در معرض صدای بلند
  • تنظیم فشار خون، در افرادی که فشار خون بالادارند، باید با مراجعه به پزشک آن را کنترل کنند.
  • کاهش مصرف نمک، مصرف نمک گردش خون را دچار اختلال می کند.
  • اجتناب از مصرف قهوه، چای، نوشابه و تنباکو
  • استراحت کافی و اجتناب از خستگی
  • کاهش نگرانی در مورد صدای سر یا گوش و بی توجهی به صدای وزوز تا جای ممکن

نوع درمان با توجه به شدت عارضه و علت آن متفاوت می باشد. روش های درمان مختلفی برای درمان وزوز گوش وجود دارد که در ادامه به شرح هر کدام از این روش ها می پردازیم.

درمان عوامل زمینه ساز وزوز گوش

پاکسازی جرم گوش: یکی از عوامل ایجاد وزوز گوش می تواند جرم گوش باشد که در صورت تشخیص می توان با پاکسازی جرم گوش به درمان و کاهش علائم این عارضه کاست.

درمان بیماری های عروقی: در صورت ابتلا به بیماری های عروقی می بایست با دارو و روش های درمانی دیگر همچون جراحی به درمان این بیماری پرداخت تا عوامل بروز عارضه وزوز گوش کاهش یابد.

تغییر داروهای مصرفی: مصرف برخی از داروها می تواند منجر به بروز عارضه وزوز گوش شود، در این زمان تشخیص علت و معالج بهتر است توسط متخصص گوش و حلق و بینی صورت گیرد.

استفاده از دستگاه های سرکوب صدا

در برخی موارد استفاده از دستگاه های تولید صدای سفید به سرکوب صدای وزوز گوش و کاهش آزاردهندگی می تواند کمک نماید. این نوع دستگاه ها متفاوت بوده و به صورت های مختلفی می تواند وجود داشته باشد؛ دستگاه های تولید صدای سفید، دستگاه کمک شنوایی و دستگاه ماسک صدا می باشد.

چگونه صدای وزوز گوش را درمان کنیم؟

چگونه صدای وزوز گوش را درمان کنیم؟

درمان دارویی

درمان دارویی یکی از روش های درمانی است، اما این روش برای درمان وزوز گوش موثر نخواهد بود، اما در برخی موارد می تواند منجر به کاهش عوارض و علائم این عارضه شود.

اصلاح سبک زندگی

یکی از مهمترین عواملی که می تواند در درمان این عارضه موثر باشد، تغییر سبک زندگی است. اجتناب از برخی عوامل می تواند موجب شود تا به درمان کمک نمایید. به طور مثال پرهیز از محرک های احتمالی، گوش دادن به صدای محیط، کنترل استرس و پرهیز از مصرف مشروبات الکلی می تواند در درمان موثر باشد.

درمان های جایگزین

انجام برخی از درمان ها می تواند موجب کنترل این عارضه و درمان شود که این نوع درمان ها شامل: طب سوزنی، هیپنوتیزم و مکمل های غذایی و ویتامین ها می باشد.

کلام آخر

وزوز گوش خود یک بیماری نیست بلکه نشان دهنده ی بیماری می باشد. در صورتی که به این عارضه مبتلا هستید آن را ساده نگیرید و بهتر است بدون اتلاف وقت به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید تا با تشخیص علت و عوامل ایجاد این عارضه سریعا درمان انجام گیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به جراح گوش در تهران مراجعه نمایید .

پاسخ

2 × پنج =

Call Now Button