درمان سینوزیت حاد

سینوزیت حاد

حتما تا به این مقاله برسید مقالات زیادی را زیرو رو کرده اید. شاید هم اکنون نیز درگیر یکی از سردرد های حاد باشید و تشخیص فردی شما رابه سرچ سینوزیت مجاب کرده باشد.

وقتی واژه سینوزیت را می شنوید ذهن شما آن را با سردرد های مزمن تداعی می کند. سردرد هایی که با وزش باد به پیشانی تشدید شده و به راحتی با مصرف مسکن ها تسکین نمی یابد.

شاید ربط دادن سردرد های تکرار شونده به سینوزیت راحت باشد، اما آیا تا به حال به علت سینوزیت فکر کرده اید؟ آیا به نظر شما امکان بهبودی کامل وجود دارد؟ اصلا چه عاملی باعث بروز این سردرد ها می شود؟

در ادامه این مقاله علت، علائم و انواع سینوزیت را تشریح خواهیم کرد تا بتوانید وجه افتراق آن را از سردهای ناشی از میگرن و یا سردرد های دیگر تشخیص دهید. در ادامه با ما همراه باشید:

درمان سینوزیت حاد

درمان سینوزیت حاد

سینوس ها در اطراف بینی وجود دارند و میتوانند دچار عفونت گردند. عفونت سینوسها اغلب به دنبال سرماخوردگی ایجاد می‌گردد. التهاب مخاط بینی در دهانه سینوسها سبب انسداد نسبی یا کامل آنها شده و زمینه را برای عفونت سینوس فراهم می‌کند. سینوزیت اگر کمتر از چهار هغته طول کشیده باشد به آن حاد می گوییم.

علت به وجود آمدن سینوزیت

شاید جالب باشد علت به وجود آمدن این بیماری را بدانید. سینوس ها در واقع به حفره های توخالی در ناحیه پیشانی و اطراف بینی اطلاق می شود که حاوی مواد مخاطی هستند. در حالت عادی ازدیاد مخاط در این حفره ها از راه بینی خارج می شود.

در صورتی که افراد به آلرژی، ورم و یا عفونت مبتلا باشند ماده مخاطی این حفره ها تخلیه نشده و منجر به سینوزیت خواهند شد. ازدیاد این مواد مخاطی و عدم تخلیه آن موجب بروز عفونت و چرک در داخل سینوس ها نیز می شود.

سینوزیت در هر فردی ممکن است اتفاق بیافتد اما عواملی وجود دارند که برخی افراد را به سینوزیت مستعدتر می‌سازند:

  • انحراف تیغه بینی
  • آلرژی
  • پولیپ بینی
  • تنگی مجاری سینوسها و سایر مشکلات ساختاری سینوسها
  • نقص سیستم ایمنی بدن

حال که دانستید سبب ساز سرد های سینوسی چه عاملی است به انواع سینوزیت می پردازیم:

انواع سینوزیت ها

انواع سینوزیت ها بر اساس تداوم به چندین دسته تقسیم می شوند:

  • سینوزیت حاد
  • سینوزیت نیمه حاد
  • سینوزیت مزمن
  • سینوزیت راجعه

علائم سینوزیت حاد

شروع سینوزیت حاد اغلب با ابتلا به یک سرماخوردگی همراه خواهد بود که در طی 1 الی 4 هفته درمان می شود. علت به وجود آمدن سینوزیت حاد را غالبا در ابتلا به عفونت ناحیه فوقانی دستگاه تنفسی می دانند. شایان ذکر است که این دست از سینوزیت ها خود به دو گروه سینوزیت ویروسی و سینوزیت باکتریایی تقسیم می شود که از میان ان ها دسته اول یعنی سینوزیت ویروسی شیوع بیشتری دارد.

سینوزیت حاد با علائمی نظیر: سردرد های ضربان دار، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، تب، اختلالات بویایی، احساس فشار در اطراف جشم و بوی بد دهان همراه است.

سینوزیت نیمه حاد

برای معرفی این نوع سینوزیت می توان به کاهش شدت علائم سینوزیت حاد اما طولانی مدت تر شدن آن اشاره کرد. به این صورت که در سینوزیت نیمه حاد مدت زمان سردرد ها بین 4 تا 12 هفته خواهد بود که در آن علائم که برای سینوزیت حاد بیان شد، خفیف تر است.

اغلب این نوع سینوزیت را مرحله انتقال از سینوزیت حاد به مزمن می دانند.

سینوزیت مزمن

طول مدت ابتلا به این نوع سینوزیت بیش از انواع قبلی آن است . افرادی که به سینوزیت مزمن مبتلا باشند علائم سینوزیت را  به مدت 12 هفته تا 3 ماه تجربه خواهند کرد. گرچه این نوع سینوزیت می تواند علت عفونی داشته باشد، اما غالبا به اختلالات بینی نظیر پویلیپ و انحراف بینی مربوط خواهد شد.

علاوه بر این می توان شق دیگری را نیز در علت یابی این نوع سینوزیت دخیل دانست، آن هم وجود آلرژی به برخی قارچ ها است. بنابراین می توان سینوزیت مزمن را نیز دارای انواع دانست: سینوزیت مزمن با پولیپ ، سینوزیت مزمن بدون پولیپ و سینوزیت مزمن قارچی، که از میان آن ها نوع سینوزیت مزمن بدون پولیپ شایع تر است.

سینوزیت راجعه یا برگشتی

این نوع سینوزیت به معنای تجربه چندین سینوزیت حاد در سال است. این نوع سینوزیت در میان افرادی که به آلرژی و یا آسم مبتلا هستند، شیوع بیشتری دارد.

علائم سینوزیت

همانطور که در بالا اشاره شد، عمده ترین نشانه سینوزیت سرد های مزمن است. اما از علائم دیگر سینوزیت می توان موارد زیر را نام برد:

  • احساس در در ناحیه چشم ، بینی و گونه ها
  • خروج ترشاحات سبزرنگ و زردرنگ از بینی
  • احساس در در ناحیه بینی و گلو
  • داشتن تب
  • اختلالت تنفسی در هنگام خواب و بیداری
  • وجود عطسه های بیش از حد

تمام یا برخی از علایم و نشانه‌های زیر در سینوزیت حاد ممکن است دیده شود.

  • انسداد بینی
  • ترشح چرکی (سبز یا زرد رنگ) از بینی یا پشت حلق
  • احساس پری در سر و صورت
  • احساس درد در سر و صورت
  • کاهش حس بویایی و چشایی
  • سرفه
  • احساس خستگی
  • تب
لازم به ذکر است علایم فوق در خیلی از بیماریها مشترک بوده و تشخیص بیماری شما باید توسط پزشک گذاشته شود.

درمان سینوزیت

در بسیاری از موارد سینوزیت حاد بدون درمان نیز بهبود می‌یابد اما در مواردی که تا 14 روز علایم برطرف نگردد یا عوارض ایجاد شود درمان لازم می‌گردد. درمان در دو گروه درمان دارویی و درمان جراحی قرار می‌گیرد. انتخاب روش درمان و نوع دارو با پزشک معالج می باشد.  برای درمان سینوزیت می توان از روش های مختلف جراحی و غیر جراحی استفاده کرد که ادامه به آن می پردازیم:

مصرف آنتی بیوتیک ها

گرچه دارودرمانی، درمانی موثر و قطعی برای این بیماری نیست، اما گاها پزشکان با تجویز آنتی بیوتیک ها سعی در کاهش علائم سینوزیت در بیمار را دارند.

استفاده از اسپری و قطره های بینی

این نوع درمان باید با دقت فراوان صورت گیرد، چرا که مصرف طولانی مدت اسپری ها می تواند نتیجه عکس داشته باشد. اما به طور کلی استفاده از قطره های بینی موجب کاهش عفونت و التهاب های حفره های سینوس شده و در نتیجه با کاهش علائم این بیماری همراه خواهد بود.

جراحی

در صورتی که پزشک با تجویز دارو های مختلف نتواند به بهبودی بیمار کم کند، برای تسکین سردرد های بیمار مجبور به استفاده از جراحی خواهد شد، در جراحی سینوس مواد مخاطی انباشت شده در سینوس ها خارج می شود.

شستشوی بینی

این نوع درمان که اغلب بدون تجویز پزشک صورت می گیرد توسط محلول های آب نمکی که در داروخانه ها موجود است، صورت می گیرد. این راه اگر چه موثر است، اما راه درمانی قطعی نخواهد بود.

توصیه پایانی

گاهی نباید از کنار برخی حالات جسمی که به وفور آن ها تجربه می کنیم به راحتی گذر کنیم. شاید یک سردرد ساده نشان بیماری در حال پیشرفت باشد، از این رو با وخیم تر شدن وضعیت عمومی باید در پی درمان آن باشید. سردرد نیز از جمله عارضه هایی است که اغلب افراد به دید دردی بی اهمیت به آن می نگرند، در صورت ممکن است همین سردرد ساده خبر از بیماری حاد مثل سینوزیت حاد دهد.

راه های ارتباطی با دکتر علی محمد اصغری:

شماره های تماس: 22374050 – 22375902

صفحه اینستاگرام: dr_alimohamad_asghari

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تهران مراجعه نمایید.​​​

پاسخ

یک × 5 =

Call Now Button